UUinActie: de partij

UUinActie komt voort uit de Utrechtse afdeling van WOinActie. WOinActie strijdt landelijk voor beter onderwijs, beter onderzoek en minder werkdruk aan de universiteiten. UUinActie wil diezelfde thema’s lokaal aan de orde stellen: we hoeven niet te wachten tot de minister extra geld vrij maakt – we kunnen nú beginnen met verandering.

WOinActie voert actie tegen bezuinigingen en wil dat er extra geld naar het hoger onderwijs gaat. WOinActie richt zicht daarom op de landelijke politiek: zij verdelen het geld. Meer geld is nodig, maar we kunnen daarnaast het bestaande geld beter besteden. De universiteit kan nu al meer medewerkers een vast contract geven, zodat studenten niet steeds weer afscheid hoeven te nemen van goede tijdelijke docenten, en zodat medewerkers meer baanzekerheid krijgen. De universiteit kan er nu al voor kiezen minder geld te besteden aan bestuurderssalarissen en reclame, en met dat geld meer docenten aan te stellen, zodat scriptiebegeleiders wél tijd hebben voor hun studenten.

UUinActie strijd voor deze veranderingen en doet dat via de meest democratische weg die er is: de universitaire medezeggenschap. UUinActie wil geen top-down opgelegde eisen, maar breed door de universitaire gemeenschap gedragen veranderingen.

WOinActie en UUinActie staan allebei voor beter onderwijs, beter onderzoek en minder werkdruk – WOinActie nationaal, UUinActie lokaal.