Universiteitsraad

Momenteel zit UUinActie met twee zetels in de universiteitsraad: één zetel voor de studentengeleding en één zetel voor de personeelsgeleding. Lees hieronder over Ashley en Annelien, die namens UUinActie in de universiteitsraad zitten.

Studentengeleding
Ashley van Driel

Ashley is studentlid van de universiteitsraad voor UUinActie. Zij studeert Nederlandse taal en cultuur, verdiept zich sinds kort met veel plezier in feminisme en draagt al jaren het rode vierkantje voor WOinActie. Werkdruk onder docenten is voor haar een schrijnend probleem binnen de universiteit en raakt haar niet alleen als student binnen het onderwijs, maar ook als mens – niemand zou onderdoor moeten gaan aan werk dat zij of hij eerst ongelooflijk leuk vond.


Personeelsgeleding
Annelien de Dijn

Annelien is hoogleraar Politieke Moderne Geschiedenis. Ze zit als personeelslid namens UUInActie in de universiteitsraad. Ze zich wil inzetten voor betere werkomstandigheden en meer autonomie voor alle docenten en medewerkers van onze universiteit, of ze nu vastbenoemd zijn of niet. Alleen op die manier kan de hoge onderwijskwaliteit die de Universiteit Utrecht nu biedt, blijven garanderen.