De UU is geen McDonalds!
Wij willen een universiteit die kwaliteit boven kwantiteit plaatst. 

Sluit je aan bij ons!

UUinActie is actief in de medezeggenschap van de Universiteit Utrecht. Daarnaast zijn wij een beweging, verzameling van politiek actieve, activistische  en geïnteresseerde studenten en medewerkers. We organiseren regelmatig een borrel en een inhoudelijke activiteit. Daarnaast verzamelen we input binnen onze kring voor actualiteiten binnen het raadswerk. Ben je geïnteresseerd? Voel je vrij om ons te mailen. 


Vacature: studentlid universiteitsraad

UUinActie zoekt studenten die geïnteresseerd zijn om een jaar lang de belangen van de UU-studenten te vertegenwoordigen richting het universiteitsbestuur! Als lid van de universiteitsraad lever je een echte bijdrage aan de democratie aan de Universiteit Utrecht, denk daarbij niet alleen aan stoffige beleidsstukken, maar vooral aan levendige discussie. Daarbij behartig je natuurlijk de standpunten en ideeën van UUinActie, maar is er ook ruimte voor eigen inbreng. Ieder jaar wordt de studentengeleding, bestaande uit 12 zetels, verkozen. 

Waarom UUinActie?
UUinActie is de activistische en kritische medezeggenschapspartij van de Universiteit Utrecht. Vorig jaar is de partij ontstaan door een groep studenten en medewerkers die zich inzet voor WOinActie, de landelijke beweging die de afbraak van het wetenschappelijk onderwijs tegengaat. De partij heeft onderwerpen als werkdruk onder studenten en docenten, feminisme, diversiteit en inclusiviteit hoog op de agenda staan. UUinActie komt niet alleen op voor de studenten maar ook voor het personeel. Momenteel hebben we twee zetels in de universiteitsraad: één zetel in de studentengeleding en één zetel in de personeelsgeleding. 

 Belangrijk om te weten

·      De tijdsinvestering bedraagt 32 uur per week, inclusief 10 vakantiedagen;

·      De officiële startdatum is 1 september 2020;

·      De vergoeding voor het raadswerk is ca. €8400,00 per jaar;

·      Aanwezigheid tijdens de verkiezingen (20-22 april) is verplicht;

·      De inwerkperiode begint vanaf maart en is te combineren met nevenactiviteiten.

Profiel
UUinActie is een inclusieve partij en staat dus open voor iedere student! Eventuele eerdere ervaring met medezeggenschap, activisme of onderwijspolitiek is natuurlijk welkom, maar geen vereiste. 

Weet je het nog niet zeker?
Als je nog niet zeker weet of medezeggenschap of de partij UUinActie iets voor jou is dan zijn er een aantal mogelijkheden om nóg meer te weten te komen:

  • ​Training activisme! Wij organiseren een ontmoeting met een doorgewinterde activist. UUinActie hoopt daar iets van te leren. Ook als aanstormend UUinActie-lid ben je van harte welkom op deze activiteit! Wanneer? 12 februari, vanaf 19:30, Drift 25, lokaal 1.03.
  • Universiteitsraadvergadering! Maak de Universiteitsraad in levende lijve mee en kom naar de laatste vergadering vóór de verkiezingen van 20 tot 22 april. Op deze manier krijg je een goede indruk wat het raadswerk zoal omvat, en ben je goed voorbereid op de verdere sollicitatieprocedure. Wanneer? ​Donderdag 13 februari 10:30-12:30, Matthias Jorissenzaal, Heidelberglaan 8.
  • Neem contact op! We zijn altijd bereid om vragen over medezeggenschap, de partij of de sollicitatieprocedure te beantwoorden. Aarzel dus niet. Mail naar: info@uuinactie.nl.

Hoe kan ik solliciteren?
Ben je enthousiast geworden? Solliciteren kan door een motivatiebrief en CV te sturen naar info@uuinactie.nl. De deadline is op 8 maart. Het wordt je aangeraden eerder een e-mail te sturen als je zeker weet dat je wil solliciteren. Vervolgens nodigt de sollicitatiecommissie je uit voor een gesprek. Vervolgens bepaalt de sollicitatiecommissie of je op de lijst wordt gezet en op welke plek van de lijst je wordt gezet. Dit hoor je uiterlijk 19 maart