De UU is geen McDonalds!
Wij willen een universiteit die kwaliteit boven kwantiteit plaatst. 

Sluit je aan bij ons!

UUinActie is actief in de medezeggenschap van de Universiteit Utrecht. Daarnaast zijn wij een beweging, verzameling van politiek actieve, activistische  en geïnteresseerde studenten en medewerkers. We organiseren regelmatig een borrel en een inhoudelijke activiteit. Daarnaast verzamelen we input binnen onze kring voor actualiteiten binnen het raadswerk. Ben je geïnteresseerd? Voel je vrij om ons te mailen. 


Vacature: studentlid universiteitsraad

UUinActie zoekt studenten die geïnteresseerd zijn om een jaar lang de belangen van de UU-studenten te vertegenwoordigen richting het universiteitsbestuur! Als lid van de universiteitsraad lever je een echte bijdrage aan de democratie aan de Universiteit Utrecht, denk daarbij niet alleen aan stoffige beleidsstukken, maar vooral aan levendige discussie. Daarbij behartig je natuurlijk de standpunten en ideeën van UUinActie, maar is er ook ruimte voor eigen inbreng.

Waarom UUinActie?
UUinActie komt voort uit de Utrechtse afdeling van WOinActie. WOinActie strijdt landelijk voor beter onderwijs, beter onderzoek en minder werkdruk aan de universiteiten. UUinActie snijdt diezelfde thema’s lokaal aan: we hoeven niet te wachten tot de minister extra geld vrij maakt – we kunnen nú beginnen met verandering. UUinActie is de enige universiteitsraadspartij die een lijst met studenten én personeel deelt. Wil je nog meer weten over UUinActie? Lees dan ons verkiezingsprogramma

 Belangrijk om te weten

·      De tijdsinvestering bedraagt 32 uur per week, inclusief 10 vakantiedagen;

·      De officiële startdatum is 1 september 2020;

·      De vergoeding voor het raadswerk is ca. €8400,00 per jaar;

·      Aanwezigheid tijdens de verkiezingen (20-22 april) is verplicht;

·      De inwerkperiode begint vanaf maart en is te combineren met nevenactiviteiten.

Profiel
UUinActie is een inclusieve partij en staat dus open voor iedere student! Eventuele eerdere ervaring met medezeggenschap, activisme of onderwijspolitiek is natuurlijk welkom, maar geen vereiste. 

Weet je het nog niet zeker?
Als je nog niet zeker weet of medezeggenschap of de partij UUinActie iets voor jou is dan zijn er een aantal mogelijkheden om nóg meer te weten te komen:

  • UUinActie interesseborrel! Proost met actieve leden van UUinActie op het nieuwe jaar en stel direct al je prangende vragen over de partij, medezeggenschap en de universiteitsraad.  Wanneer? 8 januari 20:00 ​Mick O'Connel.
  • Universiteitsraadvergadering! Maak de Universiteitsraad in levende lijve mee en kom naar de laatste vergadering vóór de verkiezingen van 20 tot 22 april. Op deze manier krijg je een goede indruk wat het raadswerk zoal omvat, en ben je goed voorbereid op de verdere sollicitatieprocedure. Wanneer? ​Donderdag 13 februari 10:30-12:30, Matthias Jorissenzaal, Heidelberglaan 8
  • ​Training activisme! Binnenkort staat op de agenda een ontmoeting met een doorgewinterde activist. UUinActie hoopt daar iets van te leren. Ook als aanstormend UUinActie-lid ben je van harte welkom op deze activiteit! Wanneer? Nader bekend te maken.
  • Neem contact op! We zijn altijd bereid om vragen over medezeggenschap, de partij of de sollicitatieprocedure te beantwoorden. Aarzel dus niet. Mail naar: info@uuinactie.nl.

Hoe kan ik solliciteren?
Ben je enthousiast geworden? Dan kun je solliciteren door uiterlijk 17 februari 2020 een mail te sturen naar info@uuinactie.nl met een bijgevoegd cv en motivatiebrief. Meer informatie volgt dan per mail.