UUinActie
Kritische medezeggenschapspartij Universiteit Utrecht

UUinActie is dé activistische en kritische medezeggenschapspartij voor de Universiteit Utrecht. Wij zijn de enige partij voor zowel studenten als docenten: samen komen we in actie voor een universiteit die kwaliteit verkiest boven massaproductie. Wij strijden voor de volgende thema's:

❤️ Studentenwelzijn: vertrouw de student
🎓 Daadwerkelijk kleinschalig, verdiepend onderwijs
🏫 Inclusiviteit: een veilige universiteit voor iedereen
🗳️ Democratisch verkozen leidinggevenden en bestuur
👩‍🏫 Minder werkdruk voor studenten én docenten
🙏 Vertrouwen in plaats van hiërarchie
💶 Het verdeelmodel: geen perverse prikkels
🌎 Klimaatneutrale universiteit

🦠 Corona: compenseer 50% van het collegegeld


UUinActie afgeleid van WOinActie, een actiegroep die protesteert tegen de oneindige bezuinigingen op het wetenschappelijk onderwijs. Wij werken nog altijd met hen samen omdat er nationaal meer geïnvesteerd moet worden in wetenschappelijk onderwijs. Binnen de universiteitsraad laten wij het geluid van WOinActie horen. Ben je benieuwd wat onze ideeën precies zijn? Check hier ons partijprogramma.

Als UUinActie constateren wij fundamentele problemen, die de medezeggenschap aan de kaak moet stellen. Een actief en kritisch geluid is nodig, om de universiteit bewust te maken van het feit dat het zo niet langer kan. De meeste problemen bij studenten en docenten hebben dezelfde oorzaak, wat wij dan ook gezamenlijk gaan adresseren. Wij vinden jouw mening daarom belangrijk en zijn daarom altijd op zoek naar mensen die zich willen aansluiten bij onze partij.  We horen graag jouw ideeën over onderwijs, onderzoek, werkdruk en nog meer! We horen graag van je via het contactformulier of stuur ons een e-mail naar info[at]uuinactie.nl.


E-mailen
Instagram
LinkedIn